Ciorba de gasca
Ingrediente: Carne si maruntaie de gasca, marar, patrunjel, leustean, morcov, telina, pastarnac, suc de rosii cu pulpa, 3 cepe, bors, sare, ou de rata, taitei de casa.
Mod de preparare: Carnea si maruntaiele se pun la fiert cu sare pana lasa spuma ce va fi luata cu spumiera. Se toaca ceapa, mararul, leusteanul marunt, morcovul, telina si pastarnacul se taie cubulete si se arunca in ciorba, apoi se pune 1/2 pahar de suc de rosii cu pulpa. Dupa ce ciorba a fiert aproximativ 2 ore, se pune borsul de casa (daca aveti asa ceva) dupa gust, apoi taitei de casa care se fierb aproximativ 15 minute. Oul de rata de bate usor intr-un bol in care punem cu polonicul ciorba si amestecam continuu impreuna.
by MicaFerma
Sava Luiza-certificat producator carne de gasca&rata.
(94)