Chec cu cocos
Ingrediente
500 g. făină 40 g. drojdie
100 g. zahăr 125 ml. lapte
1 ou 100 g. cocos răzuit
150 g. unt 50 g. alune tocate
150 g. prune uscate 50 g. caise
50 g. fulgi de cocos 100 g. smântână
100 g. unt lichid 150 g. fulgi de cocos prăjiţi
Într-un castron se pune făină, se face o gaură în mijloc şi se pune drojdia amestecată cu zahăr şi puţin lapte călduţ. Aceasta se amestecă cu puţină făină şi se lasă să dospească circa 15 minute. Apoi, se frământă un aluat omogen cu restul de lapte şi zahăr. Se pregăteşte umplutura din alune, prune uscate, caise, fulgi de cocos şi smântână. Aluatul se întinde, în mijloc se pune umplutura, după care se acoperă. Se tapetează o formă de chec cu hârtie de copt, se pune checul şi se dă ia cuptor circa 50 minute.
Când este gata se unge cu unt şi se presară fulgi de cocos.
(52)